RENTAL ŠAMPIONAT

SOR MOTORSPORT SEZONA 2024

BROJ TRKAČKIH DANA: 6 + WARMUP

STAZE: JAGODINA, AUTOKOMERC, KULA

KARTINZI: RIMO, SODI

FORMATI TRKA: SPRINT

LICENCE: SUPERLICENCA, ROOKIE


CENA: 62O EUR

(kotizacija za celu sezonu)

O TAKMIČENJU

SOR MOTORSPORT RENTAL ŠAMPIONAT JE KARTING TAKMIČENJE ZASNOVANO NA PRAVILIMA I PRISTUPU PROFESIONALNIH TRKAČKIH ŠAMPIONATA.

Od osnivanja sportskog udruženja 2009. godine do danas kroz ovaj oblik takmičenja je prošlo više od 200 trkača vozeći preko 400 trka. SOR je sa Rental Šampionatom do 2018. bio deo svetskog amaterskog karting takmičenja “Sodi World Series” u okviru kog je četiri puta slao svoje predstavnike na finalno takmičenju koje okuplja najbolje amaterske karting trkače iz celog sveta, na stazama RKC u Parizu i Lignano u Italiji. SOR Rental Šampionat je mnogim ambicioznim vozačima polazna tačka za buduću karijeru profesionalnog trkača. Nezanemarljivi broj učesnika SOR Rental Šampionata je tokom godina učestvovao i u profesionalnim karting takmičenjima širom Srbije.

Takmičenje se sastoji od dva paralelna šampionata – šampionata vozača i šampionata timova. Svaki vozač mora biti član jednog tima. Sezonu čine trkački dani, a oni se sastoje od nekoliko sprint trka. Vozač koji na kraju trkačkog dana ima najviše bodova pobednik je tog trkačkog dana. Vozač sa najviše bodova na kraju poslednjeg trkačkog dana u sezoni postaje šampion takmičenja. Tri najbolje plasirana vozača i tima nagrađuju se priznanjima na kraju svakog trkačkog dana, ali i na kraju sezone.

RENTAL ŠAMPIONAT – WARMUP

RENTAL ŠAMPIONAT – TD1

RENTAL ŠAMPIONAT – TD2

RENTAL ŠAMPIONAT – TD3

RENTAL ŠAMPIONAT – TD4

RENTAL ŠAMPIONAT – TD5

RENTAL ŠAMPIONAT – TD6

SOR TRKAČKA LICENCA

SOR LICENCA

Za učešće u našim takmičenjima je neophodna važeća SOR trkačka licenca. Uslovi za izdavanje ovog dokumenta su sertifikat o položenoj osnovnoj trkačkoj obuci SOR MOTORSPORTA i potvrda o uplati naknade za izradu kartice.

SUPERLICENCA je  namenjena  vozačima koji imaju trkačkog iskustva.

ROOKIE LICENCA je namenjena vozačima koji nemaju takvog iskustva.

PRIJAVA

ŠAMPIONAT 2O24

OBJAŠNJENJE PROCESA PRIJAVE

PRIJAVE ZA SOR RENTAL ŠAMPIONAT ĆE BITI OTVORENE TOKOM CELE SEZONE ’24.

BROJ MESTA U ŠAMPIONATU JE OGRANIČEN NA 30 UČESNIKA, S TOGA JE OVDE ISTAKNUT SPISAK PRIJAVLJENIH TAKMIČARA I TAKO SVI ZAINTERESOVANI MOGU DA PRATE PROCES  PRIJAVA I NE PROPUSTE PRILIKU DA U NJEMU UČESTVUJU.

ZA PRIJAVLJIVANJE NIJE NEOPHODNO IMATI VAŽEĆU LICENCU. NJU SVI UČESNICI ŠAMPIONATA MORAJU IMATI SA SOBOM NA TRKAČKIM DANIMA, ALI SE MOGU PRIJAVITI ZA TAKMIČENJE PRE NEGO ŠTO ZAPOČNU PROCES LICENCIRANJA. 

NAKON PODNOŠENJA PRIJAVE, SVAKI ĆE TAKMIČAR DOBITI AUTOMATSKU POTVRDU PRIJAVE NA MEJL ADRESU KOJU JE NAVEO U FORMI. ORGANIZATOR ŠAMPIONATA ĆE NAKON TOGA U ŠTO KRAĆEM ROKU ISTIM PUTEM POSLATI INSTRUKCIJE ZA UPLATU KOTIZACIJE ZA TAKMIČENJE I SVE DRUGE INFORMACIJE.

SLOTOVI

12/3O

VOZAČI: KARAULIĆ A, BUJIĆ N, VULETIĆ D, BRANKOVIĆ B, ĐAPA N, SPASOJEVIĆ P, TEOFILOVIĆ G, BABIĆ L, HADŽIĆ D, KUČERKA I, PRODAN F, RUDIĆ M.

PRIJAVE ZA TD1 TRAJU DO 21. APRILA U 24:00h

REZULTATI

SEZONA 2O23

SEZONA 2O24