PRAVILNIK TAKMIČENJA

AŽURIRAN 10.04.2024.

SWS – SERBIA JE DEO GLOBALNOG RENTAL TAKMIČENJA KOMPANIJE SODIKART.

Sodi World Series je globalno amatersko karting takmičenje pokrenuto od strane francuskog proizvođača kartinga SODIKART. Koncept kaže da svaka karting staza koja ima rental kartinge tog proizvođača ima priliku da postane zvanična SWS staza i samim tim organizuje trke koje se boduju za internacionalni SWS šampionat. Celo takmičenje je koncipirano na nivou nacija, a na kraju svake sezone desetine najuspešnijih iz gotovo svih zemalja u kojima su se te  godine održale  ove trke dobijaju pozivnicu za učešće na  godišnjem finalu.

SOR je do sada bila jedina karting organizacija u Srbiji koja je održavala SWS trke. Od osnivanja 2009. pa do velike takmičarske pauze uzrokovane pandemijom Covid-a, iz našeg šampionata na ukupno četiri svetska finala otišlo je šest vozača. Učešće u tom cirkusu nam je dalo neki novi smisao, dodatni kvalitet i uvid u svet visokokvalitetnog trkanja. Zahvaljujući novom organizatoru i jedinoj zvaničnoj SWS stazi u Srbiji, kartodromu Motodrom Kula, ponovo imamo priliku da se nađemo na svetskoj rental karting mapi, ovoga puta kao koordinator takmičenja za 2023. godinu. Staza u Kuli će biti domaćin na ukupno četiri trkačka dana, a kao probno takmičenje održaće se i  timsko takmičenje izdržljivosti.

ORGANIZATOR

PRIJAVA U 3 KORAKA

1. REGISTRACIJA

OTVORI SVOJ PROFIL NA SAJTU SODI WORLD SERIES. REGISTRUJ SE KAKO BISMO MOGLI DA UNOSIMO TVOJE REZULTATE U GLOBALNU BAZU REZULTATA, A SISTEM ĆE TE RANGIRATI.

2. KVALIFIKACIJE

PRE TVOG PRVOG UČEŠĆA U SEZONI MORAŠ DA SE KVALIFIKUJEŠ ZA ISTO TAKO ŠTO ĆEŠ NA STAZI U KULI DA POSTAVIŠ VREME BAR JEDNOG KRUGA KRAĆE OD 44s. TO JE USLOV ZA PRIJAVU.

3. PRIJAVA

PRIJAVI SE ZA NEKI OD TRKAČKIH DANA UKOLIKO SI SE KVALIFIKOVAO/LA. PRIJAVU MOŽEŠ DA IZVRŠIŠ KROZ FORMU NA STRANICI MOTODROMA KULA WEB SAJTA - WWW.SODIWSERIES.COM

REGISTRUJ SE

SWS SERBIA KALENDAR

SWS SERBIA TD1

SWS SERBIA TD2

SWS SERBIA TD3

SWS SERBIA TD4

SWS SERBIA TD5

SWS SERBIA TD6