OBUKA TRKAČA

Obuka trkača je naš način da održimo sva takmičenja kvalitetnim. Kada kažemo kvalitetnim, mislimo pod konac. Svaki SOR-ov trkač bi trebao da poznaje Pravilnik takmičenja u kom učestvuje, jer on sadrži pravila koja obezbeđuju da svi budemo bezbedni i dobro se provedemo na stazi. Naravno, na obuci govorimo i o bazičnim tehnikama trkačke vožnje. Obuka se sastoji od teorijskih predavanja  i svojevrsne provere znanja čijim se polaganjem zapravo potvrđuje stečeno znanje i stiče pravo na jednu od dve licence. Obuka je obavezna za svakog trkača koji nema iskustvo trkanja u SOR-u, važi 3 godine i nije uračunata u cene kotizacija za takmičenja. Nakon završene obuke svaki polaznik dobija sertifikat kao potvrdu. Obuka se održava grupno kad god je to moguće, u prostorijama SOR Motorsporta, a testiranje se obavlja online na web stranici udruženja. Raspored obuka i testiranja se nalazi u kalendaru, a postavljen je tako da omogućuje zainteresovanim trkačima da steknu licencu pre skoro svakog trkačkog dana u sezoni.

CENA OBUKE: 50EUR

KALENDAR OBUKA

Nakon obuke vozaču postaje dostupan online test koji mora da položi u roku od 7 dana kako bi uspešno završio obuku.

KO OBUČAVA TRKAČE?

Marko Tomanović je koordinator procesa obuke novih vozača. O trkanju je učio iskustveno, a karijeru je počeo 2014. godine kada je kao potpuni početnik prošao SOR-ovu trkačku obuku koju je tada vodio Đorđe Simić. Naravno, nije sam u ovome. Veliki deo obuke je i SOR-ov direktor trke Ognjen Radičević, inače mašinski inženjer, bivši član tima Drumska Strela u kom je između ostalog bio i inženjer trke. Ogi je pisao naš Pravilnik i nepresušan je izvor informacija o Formuli 1.  Njih dvojica će učiniti sve da ti iskustvo obuke, a i pravila  trkanja budu nezaboravni.

TRKAČKO ISKUSTVO KOORDINATORA OBUKE:

– SOR (rental karting takmičenja)
– SAKSS (šampionat Srbije u kartingu)
– Sportstil (regionalni profesionalni karting šampionat)
– Drumska Strela (vozač, član marketing tima, vođa tima)
– Formula Student Alpe Adria (direktor trke i organizator)

DO LICENCE U 3 KORAKA

ZA SVE NOVE VOZAČE

KORAK 1

APLICIRANJE ZA SOR LICENCU POPUNJAVANJEM FORME NA WEB SAJTU SOR MOTORSPORT.

KORAK 2

POHAĐANJE SOR-OVE OSNOVNE TRKAČKE OBUKE I POLAGANJE OBAVEZNOG ZAVRŠNOG TESTA.

KORAK 3

PREUZIMANJE TRKAČKE LICENCE NA SOR DOGAĐAJU PROMOCIJE VOZAČA RENTAL KARTING ŠAMPIONATA I KUPA.

ROOKIE LICENCA je u osnovi namenjana početnicima i to pre svega za učešće u Kup takmičenju. U slučaju da vozač ne ispuni uslove za dobijanje SUPERLICENCE u prvoj sezoni, naredne godine će mu takođe biti izdata licenca početnog ranga, a za nju u tom slučaju ne mora da prolazi obuku.

SUPERLICENCA je namenjena vozačima sa trkačkim iskustvom, bilo da su ga stekli u SOR-u ili u nekom drugom relevantnom karting takmičenju. Dobijanje ove licence takođe podrazumeva prolazak osnovne trkačke obuke ukoliko vozač nije učestvovao u SOR takmičenjima  u prethodne 2 godine. Superlicenca se dobija  besplatno  uz  prijavu  za Šampionat.

USLOVI ZA PRELAZAK IZ ROOKIE U SUPER RANG LICENCE
1. Ostvareni razultati na minimum 6 TD Rental Karting Kupa
2. U proseku manje od 5 kaznenih bodova na svim TD Kupa
3. Nijedna kazna za nesportsko ponašanje 12 meseci unazad

CENA LICENCE: 20EUR

10% POPUSTA NA VOŽNJE

35% POPUSTA NA SWS TRKE

POSEBNE POGODNOSTI UZ LICENCU