TEOFILOVIĆU PRVA JAGODINA!

REZULTATI DRUGOG TRKAČKOG DANA U SEZONI 2022

AUTOR: MARKO TOMANOVIĆ
KATEGORIJA: KARTING
DATUM OBJAVE: 28.05.2022.

DOBAR JE PROVOD U JAGODINI!

Ljudi, karting u Jagodini je sjajna stvar! Da, treba sesti u auto i nije lako ako nemaš tempomat, ali energija ekipe koja vodi stazu, u kombinaciji sa sjajnom klopom u lokalnom restoranu sa pogledom na grad, sigurno će vam razvući osmeh za putovanje u povratku. U godinama SOR-ove pauze, baš ta staza bila je naša povremena trkačka oaza. I ovog puta smo se žustro trkali, pregoreli na suncu, u svakom smislu i dodatno zakomplikovali nastavak šampionata. Stesani prasac je prvi ovogodišnji šampion Jagodine! Bravo Gorane, bravo i za ostale prasce koji su i pored kaznenih bodova zajednički pobedili u kategoriji timova.

SAŽETAK TRKAČKOG DANA

Drugi trkački dan u sezoni 2022 održan je 14. maja na kartodromu u Jagodini. Kao vodeći u generalnom plasmanu, sa samo jednim bodom više od ukupno drugoplasiranog, u Jagodinu je stigao Bratislav Branković, vozač Garage Plus tima. Male bodovne razlike između vozača na listi generalnog plasmana obećavale su urnebesno trkanje za drugi Trkački dan.

Nakon prve dve trke na čelo poretka izbio je Goran Teofilović, vozač Stesani Prsci tima, što ga je pozicioniralo na prvo startno mesto za treću, finalnu trku dana. Stečenu prednost je uspešno materijalizovao i maestralno pobedio u poslednjoj trci. Večiti favoriti su ponovo ostali u senci, a na zid SOR pobednika dospelo je još jedno novo ime! Dakle, ukupno najuspešniji vozači drugog Trkačkog dana su Goran Teofilović, Srećko Novaković i Predrag Spasojević. Najbolji krug dana otišao je Milošu Đokiću, a najviše vremena za jedan krug na stazi trebalo je Sretenu Popoviću, koji je time uspešno opravdao titulu "Snail on road", stečenu tokom godina trkanja u SOR-u. Vozili smo 6 trka, podelili ukupno 708 bodova, i presudili 4 prekršaja. Dobre brojke. Organizacija Šampionata iskreno čestita svim takmičarima!

Sledeći Trkački dan SOR Karting Šampionata održaće se 4. juna na kartodromu Autokomerc u Beogradu, a tom prilikom voziće se svojevrsne trke izdržljivosti, one sa najviše krugova u kalendaru SOR Šampionata.

Konačne i kompletne rezultate drugog Trkačkog dana možeš videti pritiskom na dugme ispod.

FOTOGRAFIJE // STEFAN ŠOBOT

PODELI

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

PODELI

FACEBOOK
TWITTER
WHATSAPP
TELEGRAM

NAĐI NAS NA MREŽAMA