RUDIĆ POKIDAO TEST DAN!

REZULTATI KVALIFIKACIJA ZA 1. TRKAČKI DAN

AUTOR: MARKO TOMANOVIĆ
KATEGORIJA: KARTING
DATUM OBJAVE: 12.04.2022.

SOR JE ODRŽAO TEST DAN!

Protekle subote, 9. aprila, na kartodromu Autokomerc održan je Test dan za novu, povratničku sezonu SOR Karting šampionata. Uprkos vremenskoj prognozi koja nije obećavala, kišni oblaci su zaobišli stazu i dozvolili održavanje kvalifikacija.

16 učesnika ovogodišnjeg takmičenja imalo je priliku da se vozeći Slobodne treninge upozna sa za njih novom stazom i tako pripremi za kvalifikacionu sesiju koja je usledila odmah nakon treninga. Dve grupe od po 8 vozača su imale desetominutne kvalifikacione vožnje za startni poredak prvog trkačkog dana u sezoni. Kao po starom, nepisanom pravilu, Nenad Đapa je postavio najbolje vreme kruga i tako još jednom potvrdio veliko vozačko umeće. Prijatno iznenađenje jeste brzi krug Ane Petrović koja će zahvaljujući odličnoj vožnji na kvalifikacijama startovati sa 2. startne pozicije na prvoj trci, a odmah iza nje nalaziće se najbolji i jedini zubar SOR-a Božidar Perović.

REZULTATI KVALIFIKACIJA

Iako je Test danu prethodila velika, višegodišnja kompetitivna pauza za sve učesnike takmičenja, performanse to uopšte ne prikazuju. Svi vozači su bili na visini zadatka i svojim vožnjama dokazali da je SOR-ova trkačka osnova utemeljeno znanje koje se ne zaboravlja! Čak 10 vozača brzim krugovima stalo je u jednu sekundu! Ta informacija najavljuje urnebesnu povratničku sezonu SOR Karting šamoionata! Đorđe Simić, Petar Besermenji i Nikola Simić nažalost nisu prisustvovali Test danu, te će prvu trku startovati sa začelja, pozicionirani na osnovu redosleda prijava za trkačku sezonu.

Konačne i kompletne rezultate Kvalifikacija, sa vremenima svih krugova svakog vozača, možeš preuzeti pritiskom na dugme ispod.

BRAVO MIRKO!

Odluka bivšeg organizatora i novinara SOR-a Mirka Rudića, da sudijsku zastavicu i diktafon u povratničkoj sezoni SOR Karting šampionata zameni kacigom i parom rukavica, pokazala se kao odlična. Rudić je maestralnom vožnjom u kvalifikacijama za prvi trkački dan sezone 2022 postavio vreme kruga samo jednu sekundu sporije od pretposlednje plasiranog vozača. Nova organizacija šampionata mu želi dobrodošlicu u grupu 15 već prekaljenih SOR Karting trkača!

Test dan 9. aprila je mala, mikro pobeda SOR-a, na putu popularizacije i razvijanja Kartinga u Srbiji. Držimo glavu dole i vredno radimo.

Sledeća prilika za trijumf SOR-a je već 16. aprila, kada se održava prvi trkački dan u sezoni 2022. Vidimo se na stazi!

PODELI

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

PODELI

FACEBOOK
TWITTER
WHATSAPP
TELEGRAM

NAĐI NAS NA MREŽAMA