ĐAPA ZASLUŽENO PRVI!

REZULTATI TREĆEG TRKAČKOG DANA U SEZONI 2022

AUTOR: MAŠA KNEŽEVIĆ
KATEGORIJA: KARTING
DATUM OBJAVE: 12.06.2022.

DRAMA NA AUTOKOMERCU

I ovoga puta ekipa SOR-a sastala se na dobro poznatom mestu! Vrela subota, usijane trkačke glave, restart trke, otpadanje delova sa kartinga i zbrka sa rezultatima kao jagoda na šlagu, samo su neki od detalja po kojima će Treći trkački dan ostati upamćen...
Ipak, naši SOR-ovci su i ovog puta uspeli da odgovore na sve izazove i još jednom pokazali sjajne vozačke sposobnosti!

Dve grupe, šesnaest vozača, četrdeset osam odvozanih krugova i još JEDNA prilika za odmeravanje snaga na stazi! Treći trkački dan SOR Karting Šampionata održan je 4. juna na kartodromu Autokomerc u Beogradu. Očekivanja su i ovog puta bila visoka, a o tome kako su naši SOR-ovci vozili najbolje govori činjenica da je 13 vozača svojim najbržim krugovima stalo u jednu sekundu!

NENAD ĐAPA. KONAČNO!

Ovoga puta titulu najbržeg opravdano je poneo Nenad Đapa koji je ujedno odvozao i najbolji krug dana sa prolaznim vremenom od 50,563 sekunde! Odmah nakon njega po broju bodova redom idu Miloš Đokić i Sreten Popović, od kojih je samo jedan otišao okićen medaljom. Duga priča...

Želje za pobedom i takmičarskog duha nije manjakalo ni Srećku Novakoviću, koji ovog puta nije uspeo da savlada ostale vozače, ali svoj karting svakako jeste. Prva crno-bela zastava upozorenja ove sezone pripala je upravo njemu, nakon što je filmskim potezom u pokretu odstranio jedan element kartinga koji se prethodno sam otkačio i pretio da odleti.

Praznih ruku nije se vratio ni Predrag Spasojević, koji je ujedno odvozao i najsporiji krug dana sa prolaznim vremenom od 51,717 sekundi i sa sobom poneo titulu puža!

Ne smemo zaboraviti ni Aleksandra Karaulića, Rudićevog zamenika kom se karting pokvario na startu trke, što je primoralo osoblje kartodroma da svim ostalim vozačima preko daljinskog kontrolera limitiraju brzinu kretanja. Usledio je restart trke, a Karaulić je zauzeo ukupno deveto mesto u poretku dana. Da li je to bio taktički potez? Možda. Pun izazova i iznenađenja, treći Trkački dan je uspešno priveden kraju sa ukupno 537 dodeljenih bodova i svega jednim prekršajem! Organizacija šampionata čestita svim takmičarima na sjajnom trkanju!

Sledeći trkački dan SOR Karting Šampionata zakazan je za 18. jun na kartodromu u Jagodini.

Konačne i kompletne rezultate trećeg Trkačkog dana možeš videti pritiskom na dugme ispod.

PODELI

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

PODELI

FACEBOOK
TWITTER
WHATSAPP
TELEGRAM

NAĐI NAS NA MREŽAMA