7 TRKAČKIH DANA U SEZONI

SMANJEN BROJ TRKAČKIH DANA

AUTOR: MARKO TOMANOVIĆ
KATEGORIJA: KARTING
DATUM OBJAVE: 03.04.2022.

PROMENA KALENDARA

Na molbu grupe vozača koji su izrazili zainteresovanost da učestvuju u novoj sezoni SOR Karting šampionata, iz prvobitno definisanog i pravilnikom propisanog kalendara izbačena su 3 trkačka dana. Sezonu sada čini kvalifikacioni dan i 7 trkačkih, a izbačeni dani su bili planirani za 9. april, 21. maj i 3. septembar. Novi kalendar se nalazi i na stranici ŠAMPIONAT ovog sajta.

Odabirom ovih datum povećana je pauza od kvalifikacija do prvog trkačkog dana, što može biti korisno kako za vozače, tako i za novu ekipu organizatora. Takođe, produžena je letnja pauza pa je ostalo više "prostora" za planiranje odmora, što može biti posebno važno porodičnim ljudima koji letuju sa decom.

Uzimajući u ozir da je od poslednje SOR sezone do danas proteklo puno vremena, da su ljudi u svoje rasporede u međuvremenu uvrstili neke druge aktivnosti koje su došle na mesto karting sezone, ovakva odluka je opravdana. Glavni cilj za ovu sezonu bi mogao da bude širenje vesti i svesti o ponovnom okupljanju SOR ekipe, ma kolika ona bila i koliko se puta tokom godine trkala. Sigurni smo da će već narede sezone biti prilike da se poveća broj vozača i trkačkih dana.

Nadamo se da vas ova promena neće demotivisati.

NOVA CENA ŠAMPIONATA

Nova cena šampionata je 320 evra. Način i dinamika plaćanja su ostali nepromenjeni. Sve informacije o plaćanju nalaze se na stranici PRIJAVI SE našeg sajta.